Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Future plans

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Future plans

Mä oon ehdottomasti hetkessä eläjä. En oo ikinä sen kummemmin suunnitellu mun tulevaisuutta muutamaa päivää pidemmälle, ja aina jos joku kyselee mun tulevaisuuden suunnitelmista mua alkaa turhauttaa ja ahdistaa. Sen ehkä huomaa myös mun kouluhistoriasta, sillä en oo oikeen ikinä tiennyt/jaksanut miettiä mitä haluisin opiskella tai tulevaisuudessa tehdä. Yläasteen jälkeen kävin kymppiluokan, sillä päätin vasta yhteishaun jälkeen etten haluakkaan amikseen, vaan lukioon. Yritin kympillä nostaa numeroita mutta eihän se menny ihan niinkun olis pitäny :D Hain sitten Suomen liikemiesten kauppaoppilaitokseen (johon pääsee kuka vaan) etten vaan jäisi ilman koulupaikkaa, mutta se tuntu koko ajan ihan hirveeltä pakkopullalta, ja kun sain töitä Ziperallilta lopetin SLK:ssa. Onneksi!! Päätin hakea Eiran aikuislukioon, jossa on nimestään huolimatta myös todella paljon nuoria, ja oon tykännyt tästä koulusta ihan hirveesti, vaikka ei sekään aina oo sujunu ihan niinkun oisin halunnu. Toivon kuitenkin että saan koulun suoritettua mahd. pian loppuun. Eirassa on niin ihanan joustavaa kun voi itse valita opiskeluajat, sillä mä oon tosi huono heräämään aikasin :D Tää siis helpottaa mun koulun käyntiä kovasti.

Mulle on myös alkanut muodostua visio siitä mitä haluan tehdä aikuislukion jälkeen, joka on todella erikoista (Älä äiti kuitenkaan nyt odota mitään varsinaisesti opiskeluun liittyvää.. xD)! Haluan nimittäin muuttaa vuodeksi Espanjaan, eli toisin sanoen pitää välivuoden! Voisin olla ihan hyvin vuoden töissä jossain baarissa tai vaatekaupassa, ja tietty kirjottaa blogia ♥! Oon vaan pienestä asti rakastanut tollasta välimerellistä kulttuuria ja ennen kaikkea Espanjan kieltä! Tietty olis paljon eksoottisempaa muuttaa vaikka Braziliaan, mutta se on taas sitten paljon kauempana Suomesta ja olis rasittavampaa kulkea Suomi-Brazilia väliä, kun Suomi-Espanja.

Kuvia kesälomareissulta 
Iso plussahan tässä on se, että Jyri on asunut nuorempana muutaman vuoden Espanjassa eli osaa puhua kieltä lähes sujuvasti. En vaan oo ihan varma onko se vielä ihan innostunut tästä mun suunnitelmasta ;) Mä kuitenkin aijon nyt käydä muutaman Espanjan kurssin koulussa, jotta oppisin muutakin kun haukkuma- ja kirjosanoja jota Jyri on opettanut :DWith love, Silja

Tunnisteet: , , , ,

129 kommenttia:

Blogger sanni kirjoitti...

Mä ite oon tälläkin hetkellä Espanjassa ja oon just miettiny kui siistiä täällä ois asua, oppii kieltä ja tehä töitä! Ja toi biisi on just mun kesälemppari:) ihania lomakuvia muutes.

7. elokuuta 2013 klo 16.46  
Blogger felicia alexandra kirjoitti...

Miten teet sun bannerit? :)

7. elokuuta 2013 klo 16.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Brasiliassa puhutaan portugalin kieltä ...

7. elokuuta 2013 klo 16.51  
Blogger Neea kirjoitti...

Aivan ihania noi lomakuvat :) !
http://neea-stile.blogspot.fi/

7. elokuuta 2013 klo 16.54  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Töitä hakiessasi kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon jo valmiiksi Espanjan romahtuneen työttömyyden, erityisesti nuorten keskuudessa. Monet lähtevät täältä p-eurooppaan töiden perässä. Sitten vielä kielestä, että kannattaa ottaa haltuun enemmän kuin muutaman kurssin verran. Edelleen Espanjassa puhutaan hyvin vähän englantia, ja vaikka sitä jokunen sana osattaisiinkin, käytetään silti miel. äidinkieltään. Peruspalkka on pieni, ja vaikka kaikki tietää siestat, tehdään täällä silti kovasti töitä. Palkka on toki paljon suhteutetumpaa normaaliin kulutukseen nähden. Eikä tällä viestillä ollut tarkoitus vihjailla, etten suosittelisi välivuotta. Itse olen tehnyt joskus samat, ja tahdoin jakaa ns. omia kokemuksia. Espanja on kaunis maa, niin kuin tiedät, ja varmasti kasvattava kokemus lähteä. :) Talvikausi on kyllä hyytävä, samoin talot jotka normaalisti ilman lämmitystä, kivisiä kivilattioineen. Torakoita yms.. ja puhun siis ihan perus hyväkuntoisista ja remontoiduista asunnoista. Keväät ovat sateisia, ja kun sataa, sataa tauotta useita viikkoja. Mutta kyllä siitä lämmöstäkin saa nauttia kesän tullen senkin edestä, kyllästymiseen asti.. ;)
Anyway, onnea päätökseen ja kaikkeen tulevaan. Et varmasti pety. :)

7. elokuuta 2013 klo 16.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti saavutat haaveesi:) Muista kuitenkin käydä lukio kunnolla loppuun niin pääset hyvillä mielillä jatko-opiskelemaan sitten välivuotesi jälkeen:)

7. elokuuta 2013 klo 17.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se koulu vaan kannattaa käydä kunnolla että on vakaa tulevaisuus turvattu. Sitä ei pätkätöillä paljoo espanjaan lähdetä, pitää olla tieto-, taito- ja talousasiat kunnossa.. ja muuten se kirjotetaan suomeksi "brasilia", engl. "brazil" :)

7. elokuuta 2013 klo 17.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hitsit toi on ihan upea suunnitelma! :) mut eikö se maksa aika paljon hommata asunto sieltä?

7. elokuuta 2013 klo 17.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva ideahan toi on! Yks iso ongelmahan tossa on vaan toi nuorisotyöttömyys joka on Espanjassa lähes 80% eli siellä sitä duunia on tosi vaikee saada!

7. elokuuta 2013 klo 17.10  
Blogger Ansku kirjoitti...

Tosi kiva postaus, toi Espanjassa asuminen kuulostaa taivaalliselta ♥

7. elokuuta 2013 klo 17.12  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ooi! meinasitteko molemmat siis jyrin kanssa sitten muuttaa ? ois kyllä omastaki mielestä aivan hullun siistiä!! :D muutenki aivan ihana blogi ja oot taajuttoman kaunis!!<3

7. elokuuta 2013 klo 17.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihanan kuulosia suunntelmia, toivotaan että koulut menee hyvin! Millon valmistut? :)

7. elokuuta 2013 klo 17.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ens vuonna kans valinta edessä opiskelupaikan suhteen, eikä oo mitään ajatusta vielä! Tää oli tosi kiva postaus, helpotti jotenki tietää et en oo ainut kenellä ei oo ollu aina selvää visioo siitä mitä haluaa tehdä, piristi kivasti mun synttäripäivää:)

7. elokuuta 2013 klo 17.43  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten sä sit näet nataa ja muita sun läheisiä? Tai siis eikö se oo aika kallista rampata Suomeen Espanjasta ja takas :/

7. elokuuta 2013 klo 17.44  
Blogger Tiia kirjoitti...

Kuulostaa todella ihanalta! Upeita kuvia taas kerran ♥

7. elokuuta 2013 klo 17.47  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

slkohon ei kyllä pääse ihan kuka vaan siellä on taso noussu huomattavasti! broidi haki 8 kesiarvol mut ei päässy

7. elokuuta 2013 klo 17.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun kaveri oli vuoden kanssa espanjassa, tosin teki aupairhommia yhdessä perheessä mutta oli myös kahvilassa töissä. Tosin hän puhui sujuvaa espanjaa, mutta aivan varmasti pääsee pelkällä enkullakin duuniin niihin "turistikohteisiin" missä ihmiset on muutenkin kansainvälisiä. niissä pienemmissä kaupungeissa vanhemmat ihmiset ei halua oppia englantia koska "espanja on ainao oikea kieli" ja toisaalta ei sitä heille oo varmaan opetettukkaan. Nuoremmat taas on ruvnnu saamaan opetusta ja kielitaitokin kohentunut.

Ja vähän hyvä että oot löytäny nyt edes jotenkin hyvän opiskelupaikan! Ite oon nyt abi ja menin lukioon koska täällä meidän cityssä on ihan säälittävän pienet amis yms mahdollisuudet, joten tän oon nyt hampaat irvessä sinnitelly läpi vaikka ei omalta alalta tunnukkaan. Oon vähän kateellinen sunklatasille, keille on siel kotikaupungissakin valinnanvaraa opiskelun suhteen :D!

7. elokuuta 2013 klo 17.53  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tiesitkö että espanjassa on paljon työttömiä ihmisiä? Joten miksi juurin sinä suomalainen joka sais heti töitä sieltä . Voin sanoa et töitä on vaikea saada. Montako vuotta suoritat lukion? Kahes vuodessa vai ja sen jälkeen Espanjaan, oisit varmaa silloin 20 - 21-vuotias. Eikö huolestuta jo pelkkä ajatuski että ois 21-vuotiaana vieläkin ilman ammattia? Mutta ymmärrän kyllä sun näkökulmas, varmasti ois ihana viettää välivuotta Espanjassa.Ps. Espanjan kieli on todella kaunis kieli ja helppo vieläpä ! Opiskelen itsekki espanjaa:)

7. elokuuta 2013 klo 17.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi sua pikkuneiti. On suuret haaveet, mutta ei minkäänlaista koulutusta. Jos olisit käynyt sen kauppaopiston loppuun voisit saada jopa oikeita töitä, joka auttaisi toteuttamaan suunnitelmiasi. Älä siis pety, jos työpaikkaa ei espanjasta irtoakkaan. Nimimerkillä Viisi vuotta espanjassa asunut ja espanjan töllisyystilanteen tietävä.

7. elokuuta 2013 klo 18.10  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sulla on niin täydellinen elämä..♥ Kumpa mä voisin olla sä! :)

7. elokuuta 2013 klo 18.11  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Kiitos :)

7. elokuuta 2013 klo 18.14  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Pixlr.com/express ohjelmalla :)

7. elokuuta 2013 klo 18.15  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Enhän mä sanonut kielestä mitään, vai? Sanoin että esim. se olisi eksoottisempi maa asua :D :) Ja Portugali on kuitenkin suht' lähellä espanjaa, joten sillä pärjäisi varmasti paremmin kun pelkällä englannilla!

7. elokuuta 2013 klo 18.17  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Kiitos :)

7. elokuuta 2013 klo 18.17  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Olen ajatellut esim. Alicantea, jossa talvi ei ole niin kylmä, ja ymmärtääkseni sateetkin ovat vähän vähemmässä? Kiitos paljon kommentista :)

7. elokuuta 2013 klo 18.18  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Aivan totta, yritän parhaani ;)

7. elokuuta 2013 klo 18.19  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

En ole hirveästi kirjottanut täällä tieto-, taito- ja talousasioistani, joten mistä voit loppujen lopuksi tietää millä mallilla ne on? ;)

7. elokuuta 2013 klo 18.20  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Se on sen ajan murhe :) Mutta kyllähän asuminen on siellä huomattavasti halvempaa kun suomessa!

7. elokuuta 2013 klo 18.21  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Jep i know! Onneksi on tää blogi, niin ei oo niin väliä saada muuta duunia heti :)

7. elokuuta 2013 klo 18.22  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Älä muuta sano.. Ehkä joskus ;)

7. elokuuta 2013 klo 18.22  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Joo kyllä me molemmat muutettais, en mä yksin uskaltais sinne lähteä haha ;D Kiitos :)

7. elokuuta 2013 klo 18.23  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

En tiedä vielä, riippuu ihan siitä kuinka ahkerasti opiskelen :)

7. elokuuta 2013 klo 18.23  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Kiva kuulla! Mä oon itse sitä mieltä ettei kannata 15-16 vuotiaana murehtia mitä tekee aikuisena, sillä aina voi opiskella lisää ja vaihtaa työpaikkaa jos ala ei tunnu omalta!! :)

7. elokuuta 2013 klo 18.24  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Ei se loppujen lopuksi niin kallista ole :) Tottakai ystävät ja perhe vois tulla lomalle sinne, ja me välillä tänne. Sitäpaitsi vuosi on tosi lyhyt aika!

7. elokuuta 2013 klo 18.25  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Kiitos paljon :)

7. elokuuta 2013 klo 18.25  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

No mun keskiarvo ei ollut lähellekkään kasia.. Mutta siellä on myös ne haastattelut ja kokeet jotka vaikuttaa todella paljon! :)

7. elokuuta 2013 klo 18.27  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Mun mielestä se on kamalaa ettei Espanjassa osata puhua kunnolla englantia. Siis ihan nuoretkin (18-25vee) jotka oli esim. mäkkärissä töissä ei tajunnut mitään kun yritti tilata tuplajuustoaterian :D Ja se tuplajuustoaterian tilaaminen esimerkkinä koska siinä ei tarvitse sanoa muutakun juoma ja ateria? :D No onneksi tässä on aikaa paneutua espanjan kieleen vielä ennen :)

7. elokuuta 2013 klo 18.30  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Tottakai tiedän, mutta niinkun joku sanoikin jo ylempänä; esimerkiksi turistikohteissa tarvitaan kielitaitoisia (=enlantia puhuvia) ihmisiä! Paikallisilta kun ei englanti kovin useasti luonnistu :) Ei huolestuta ajatus, 20-vuotiaanahan on vielä yli 40 vuotta aikaa tehdä töitä ;D

7. elokuuta 2013 klo 18.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia suunnitelmia, olisinpa myös yhtälailla spontaani ja hetkessä eläjä. Yksi asia särähti kuitenkin korvaani: SLK:hon pääsee kuka vaan? Juuri kyseisestä koulusta valmistuin, ja meille toitotettiin monesti kuinka paljon kouluun on ollut hakijoita, ja kuinka pieni osa todellisuudessa kouluun pääsi. Olen tietoinen siitä että hyvät arvosanat eivät takaa opiskelupaikkaasi kyseisessä koulussa, vaan haastattelun perusteella katsotaan onko opiskelijalla tarpeeksi motivaatiota ja luonnetta tuohon kouluun.
Mutta toivottavasti toteutat haaveesi ja teet juuri niitä asioita mitä itse haluat :) tsemppiä!

7. elokuuta 2013 klo 18.35  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Mihin sitä koulutusta tarvitsee jos haluaa muuttaa espanjaan, kuten itsekkin sanoit espanjassa on huono "töllistymistilanne", eli oman alan hommiin tuskin edes pääsisi? Enkä halua käydä mitään amista, vaan lukion joka on yleissivistävä, ja jonka jälkeen on kaikki portit avoinna jatko-opiskelun suhteen! :)

7. elokuuta 2013 klo 18.36  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Nobody's perfect honey ;)

7. elokuuta 2013 klo 18.37  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Kiitos paljon tsempistä! :) Kirjoitin niin siksi, että omakohtaisesta kokemuksesta tuntuu vähän siltä. Mun keskiarvo oli varmaan jotain 7,5 luokkaa eli omissa silmissäni huono! En myöskään usko että se matemaattinen koe meni kauhean nappiin :D Tosin tottakai haastattelu ja englannin tehtävät varmasti vaikuttivat myös siihen että pääsin kyseiseen kouluun :)

7. elokuuta 2013 klo 18.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sulla on ihan sama elämäntilanne ku mulla!
Itelläni on vaan suunnitelmissa lähteä au pairiks Englantiin tossa ens vuoden puolella,
kunhan täytän eka 18 vuotta. Sullaha sitä ongelmaa ei oo ni mieti sitä ihmeessä,
siitä saa rahaa ja saat asua Espanjassa :)

7. elokuuta 2013 klo 18.49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

7,5 on helvetin hyvä!! Mun äiti ois kyl ylpee jos mulla ois noin hyvä ka :)

7. elokuuta 2013 klo 18.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voi, näytätte niin onnellisilta jyrinkaa tossa 2. vikassa kuvassa :D kuulostaa hyviltä noi suunnitelmat, itsekin haluisin pitää välivuoden tässä kun lukio loppuu ja lähteä töihin/au pairiksi jonnekkin lämpöseen :) ja tsemppiä opiskeluun kun se nyt taas alkaa!

7. elokuuta 2013 klo 18.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hah, 21-vuotiaana vielä ilman ammattia? jos käy lukion, sieltä valmistutaan useimmiten 18-19
-vuotiaana. Tämän jälkeen moni hakee yliopistoihin, tai ammatilliseen korkeakouluun, joissa molemmissa (alasta riippuen) koulutus kestää yli 3 vuotta, puhumattakaan siitä että ensimmäisellä yrityksellä ei moni vielä pääse edes sisään. Esim. lääkäriksi opiskellaan vähintään 5 vuotta. Tällöin henkilö voi olla jo 25-26 -vuotias - IIK! ja sitten vasta voi sanoa omaavansa 'ammatin'. Eli ei, Siljana en todellakaan olisi huolissani jos 21-vuotiaana on vielä ilman ammattia :D

7. elokuuta 2013 klo 19.05  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi Jeesus :D valoja päälle sit taas ahahaha. Sä teet joka kerta vaan itsestäsi niin pellen :D

7. elokuuta 2013 klo 19.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos turistirysät ja menomestat ei haittaa, kannattaa korvan taaksen pistaa Ibiza ja Magaluf. Todella suosittuja paikkoja Brittien keskuudessa, ja tunnen/tiedän monia jotka sinne on menneet töihin puoleksi vuodeksi, kesäksi tai vuodeksikin, ja kyllä sitä hommaa siellä tuntuu riittävän. Mun mielestä ainakin Magalufissa on mahdollisuus bartender koulutukseen, mikä auttais töiden saamisessa..(tai jos se bartender school kiinnostaa, niin onhan Lontoossakin oma opistonsa sille ;) Oikeestaan mitään muuta duunia siellä ei silleen tarjolla nuorille ole, kun vaan baarihommia..

Mutta mitä ikinä tapahtuukaan niin onnea tulevaisuudelle - ei siitä vielä kannata stressata. Elämä vie. Älä kuuntele noita, jotka valittavat opiskelemattomuudesta. Tunnen monia, jotka lukion jälkeen lähtivät kiertämään maailmaa muutamaksikin vuodeksi, eikä ottaneet stressiä koulutuksesta. Hyvin ovat pärjänneet :)

-T

7. elokuuta 2013 klo 19.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten sun vanhemmat otti sen kun lopetit siellä liikemiesten kauppaopistossa? Tai mitä mieltä ovat näistä tulevaisuudensuunnitelmista vaikka eivät voikaan niihin vaikuttaa sitten kun olet täysi-ikäinen? Muistan vaan kuinka omat vanhempani vetivät kunnon pultit kun jätin 17vuotiaana amiksen kesken kun ei ala kiinnostanut :D

7. elokuuta 2013 klo 19.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ois ihan sika kiva, jos voisit tehä postauksen koululaukuista, kun koulut nyt kerta ovat alkamassa.
Jos vaikka jotain kollaaseja, että millaisista laukuista itse pidät, ja mikä olisi hyvä koululaukuksi.
Pus, oot ihana <3

7. elokuuta 2013 klo 19.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

onko sulla silikoonit?
mitä opiskelet?

7. elokuuta 2013 klo 19.25  
Blogger emmi kirjoitti...

Ano hei, meillä ainakin oli koulussa juuri vaihdossa portugalia puhuvia ja espanjaa puhuvia, ja hyvin kuulemma pystyvät juttelemaan keskenään omalla kielellään :) ihana postaus Silja! Ja tollanen välivuosi ulkomailla oman rakkaan kanssa olis kyllä unelma :-)

7. elokuuta 2013 klo 19.25  
Blogger katiannika kirjoitti...

itse oon asunu espanjassa kuusi viikkoa, kun olin sielä työharjottelussa :) aivan ihana maa ja voi se kieli, niin ihanan kuulosta ! <3 se on kans mahtavaa kuinka sosiaalisia ja huomaavaisia espanjalaiset on :) olin työharjottelussa tosiaan päiväkodissa mikä oli koulun yhteydessä ja viimesenä harjoittelu päivänä meijät kävi hyvästelemässä henkilökunta rehtorista keittäjiin... :D

7. elokuuta 2013 klo 19.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Naiivin nuoren tytön suunnitelmia..se että te molemmat saisitte Espanjasta töitä Jyrin kanssa kun ottaa huomioon espanjan taloustilanteen mitä se on nyt ja kuinka paljon pahempi se on parin vuoden päästä kun sinne suuntaatte...on aika epätodennäköistä. Siellä ei koulutetut baarimikotkaan eikä koulutetut kaupankassatkaan saa hommia! Kaverini on nyt asunut 2 vuotta Espanjassa, osaa kielen hyvin ja suorittanut koulunkin siellä. niin ei ole onnistunut mitään töitä löytämään.... Noh..aina voi unelmoida.

7. elokuuta 2013 klo 19.42  
Anonymous fia kirjoitti...

On se niin mukavaa kun suomalaiset on niin kannustavia ja vielä ihan omilla naamoilla!
Mutta mä toivon et sun unelmas toteutus, Silja! Mun unelmana on rakentaa kaivo Afrikkaan. Tai edes auttaa jotenkin, pienestä asti se Saharan siellä toisella puolella oleva Afrikka on kiehtonu ja mua sattuu kun mietin et siellä on paljon niitä joilla ei oo puhdasta vettä, kun se taas täällä on niin itsestäänselvyys.
Musta on siistiä et unelmat on noin suuria ja viel siistimpää kun ne pääsee toteuttamaan! Sulle tulee elämäs upein vuosi sitku pääset sinne! Ja mitä sitten jos on 21 ja ei oo ammattia.. Hohhoijaaa

7. elokuuta 2013 klo 19.49  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Mielummin unelmoin ja oon jonkun mielestä naiivi, kuin tylsä perussuomalainen joka tyytyy olemaan koko ikänsä kaupan kassalla! :) Hassua miten pitää yrittää kaikintavoin latistaa toisten unelmia. :D Meillä on onneksi paljon tuttuja ja suhteita espanjassa, joten kyllä meille kummallekkin on siellä työpaikat odottamassa ;)

7. elokuuta 2013 klo 19.54  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Mun mielestä sun muru kannattaisi laittaa ne omat valot päälle ja antaa muiden tehdä itsestään pellejä ihan rauhassa :P

7. elokuuta 2013 klo 19.57  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Mua ei ihan hirveesti kiinnosta au pairin hommat :(

7. elokuuta 2013 klo 19.57  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Kiitos kovasti :)

7. elokuuta 2013 klo 19.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia!! Kaikki kuvat on ihania, mutta rakastuin ihan totaalisesti tuohon neljänteen kuvaan<3! Oot niin upea nuori nainen! Kivan kuuloset suunnitelmat sulla :) kaikkea hyvää sulle Silja<3

7. elokuuta 2013 klo 19.59  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Kiitos paljon kommentista! On se niin hassua miten omaan elämäänsä tyytymättömät halveksii niiden unelmia jotka uskaltaa elää! ;D

7. elokuuta 2013 klo 19.59  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Mun äiti oli ainakin ihan tyytyväinen, koska se toivokin että suorittaisin lukion :) Olin siis jo hakenut Eiraan kun lopetin!

7. elokuuta 2013 klo 20.00  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Joo kiva idea! :)

7. elokuuta 2013 klo 20.01  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Ei oo, vielä ;) Kerroin just tossa tekstissä.. :)

7. elokuuta 2013 klo 20.01  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Oon täysin samaa mieltä sun kanssa!! :) aww

7. elokuuta 2013 klo 20.02  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Haha äläpä muuta sano! Niin katkeraa kansaa, eikä mitään voi sanoa omana itsenään ;D Vautsi kuullostaa mahtavalta! Mekin ollaan perheen kanssa lahjoitettu tyyliin jotain lehmiä Afrikkaan hah ;D Kuullostaa uskomattomalta että joku noin pieni asia voi auttaa!

7. elokuuta 2013 klo 20.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä pelleä on suunnitella omaa tulevaisuutta? :-D Mun mielestä Siljan ajatus muutosta Espanjaan kuulostaa niin realistiselta, ettei sitä voi kutsua pelleilyksi. Yks munkin kaveri on töissä Espanjassa, hirmu huonolla palkalla tosin, mutta on viihtynyt ältsi hyvin! Sullakin tulee olemaan varmasti yks parhaista vuosistas siellä :-)

7. elokuuta 2013 klo 20.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"En halua käydä mitään amista, vaan lukion joka on yleissivistävä" Huomaa kuinka keskenkasvuinen olet lytetessäsi ammatillisen koulutuksen omaavia.

7. elokuuta 2013 klo 20.10  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

En lyttää.. Kuten kirjoitin blogitekstissä SLK, ei vaan ollut mun pala kakkua! Mutta mistä sitä tietää vaikka lukion jälkeen kävisin suorittamassa jonkun ammatillisen tutkinnon?

7. elokuuta 2013 klo 20.13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Serkkuni (joka tosin on jo neljäkymppinen) irtisanoutui töistään henk.koht syistä, ja muutti espanjaan pariksi vuodeksi miehensä ja lastensa kanssa. Puolessa vuodessa kuulemma oppii puhumaan ja ymmärtämään kieltä todella hyvin :) myöskään ruoka ja asuminen ei ole siellä todellakaan yhtä kallista kuin suomessa. Pidä ihmeessä unelmistasi kiinni ! :)

7. elokuuta 2013 klo 20.17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niimpä tietysti suhteita, mutta niitä ilman ette varmasti sais mistään mitään duunia :D sori nyt vaan. Eikä tää oo suoranaista latistamista, vaan lähinnä sun herättelyäs sieltä sun pilvilinnoistas, teini.

t. toinen ano

7. elokuuta 2013 klo 20.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun sisko oli viime vuonna kaverinsa kaa töis espanjas ja lähtibtänää taas vuodeks sinne töihin:-)sielö on tosi hyvät työmahdollisuudet

7. elokuuta 2013 klo 20.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oliko toi sun kommentti läppä? :D aiotko joskus laittaa silarit?

7. elokuuta 2013 klo 20.35  
Blogger Sara kirjoitti...

mua ärsyttää anonyymit, jotka yrittää lytätä nää sun haaveet heti alkuunsa. musta on ihana et uskallat unelmoida isosti ja et halua tyytyä yhtään sen vähempään kuin siihen, mitä oikeasti haluat! :)

7. elokuuta 2013 klo 20.58  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

no mites jyrin suunitelmat? haluukse lähtee tonne sun kaa vai ootko pakottamas sitä lähtee tonne?

7. elokuuta 2013 klo 21.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

haha kommenteja lukiessa alkaa säälittää kaikki suomalaisparat! Silja go for it! :) Olen itse lähdössä britteihin tai jenkkeihin opiskelemaan vuoden päästä, ihan sen takia ettei tää ankea maa kiinnosta ollenkaan! Sitä paitsi elämä olisi tylsä ilman riskejä, right? Suomalaiset ovat niin mukavuuden haluisia :D ps. suomenruotsalainen olen jos joku anonyymi alkaa pilkata suomenkielentaitoa ;p

7. elokuuta 2013 klo 21.33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hahahah, nää kommentit on parhaita! Paistaa oikei katkeruus läpi siitä, kun jengi uskaltaa haaveille. "Teini", no oh snap! Voin niin kuvitella, kuinka tää "toinen ano" on oikeen kiehunu ja yrittäny saada asiaansa kuuluviin, tajuamatta sitä, että ei se oo keneltäkään, edes Siljalta ja Jyriltä pois, jos lähtee sinne Espanjaan elämään ja kokemaan. Niinku Silja aiemmin mainitsi, niin sillä on tää blogi työnänsä tällä hetkellä - ja jos suosio kasvaa tätä vauhtia, niin on vielä sillonki. Espanjasta saa paljon irti, vaikka ei siellä paikallisia töitä oliskaan ja ennnenkaikkea kasvaa KOKEMUS. Ei asiat toteudu, ei ees työpaikat löydy, jos ei uskalla yrittää ja miettiä asioita jo etukäteen.

Mun puolelta PALJON tsemppiä, Silja!! Varmasti saatte homman toimimaan, kun jo näin kaukaa altte suunnittelemaan. Toivon kaikkea hyvää, äläkä kuuntele "ei suoranaista latistamista", vaan omaa fiilistä ja halua toteuttaa tulevaisuudessaan asioita, joista haaveilee! Ootte just sen ikäsiä, että nyt (sillon :D) kannattaa toteuttaa, jos tosissaan haluaa. Vielä ei oo lapsia, eikä todellakaan mitään kiirettä työelämään. Ollaan monessa asiassa eri mieltä, mut sä vaikutat sen verta topakalle tapaukselle, ettet jää tuleen makaamaan, vaan otat sen mitä haluat - ja se on ihan huippua!

7. elokuuta 2013 klo 21.40  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, mutta en todellakaan yrittänyt saada asiaani kuuluviin, saatika että olisin kiehunut :D mistä mun pitäs kiehua? jos ilmaisen mun kannan, tarkoittaako se sitä, että riehun ja kirjoittelen täällä pää punaisena? :D on sulla käsitykset nähtävästi hyvässä kondiksessa. Lähinnä naurattaa kuin ''kiehututtaa''. Täällä muutkin heittää millon minkäkinlaista kommenttia pöytään, niin sanoinpahan sitten minäkin oman kantani. Mutta aivan se ja sama, tee johtopäätöksiäs miten teet. Ei oo multa pois. Vedä nyt vielä sit tästäki kommentista analyysis ;D

7. elokuuta 2013 klo 22.02  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minusta olet kyllä ihailtava ihminen siinä mielessä, että ei moni "kehtaisi" jättää noin monta koulua kesken.. (niinkun minä) Tsemppiä sulle mitä teetkin elämässä! :)

7. elokuuta 2013 klo 22.04  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

parhaitenhan sitä espanjaakin oppii ihan siellä paikan päällä!! terveisin pari kk filippiineillä asunut ja kielitaito parani heittämällä. tsemppiä sun unelmiin silja :)

7. elokuuta 2013 klo 22.15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miks silareitten ottaminen olisi läppä? :D Eiköhän se nyt ole ihan normaalia? Okei, Siljan tilanteessa en ehkä ymmärrä, koska Siljalla ei mitkään pienet rinnat ole kuitenkaan :p

7. elokuuta 2013 klo 22.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ai onko kaikki +30vuotiaatki keskenkasvusia ku ne lyttää amiskan? en itekkään tajua miks amiska pitää lytätä mut melkein jokainen aikuinen kenen kanssa oon puhunu nii lyttää amiskan et kai neki sit on jotai keskenkasvusia :))))))))))))

7. elokuuta 2013 klo 23.00  
Anonymous Jenna kirjoitti...

"Töllistymistilanne" :DD Nauran tuolle kommentille!

7. elokuuta 2013 klo 23.16  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

Kyllä mä ajattelin käydä ottamassa vuoden sisällä, mutta siis en ns. yhtään isompia. Haluun vaan sen muodon takia :)

7. elokuuta 2013 klo 23.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kaveri on ollut pari kesää Espanjassa töissä, tuttu pyysi häntä mukaan ja tämä kaveri otti toisenkin kaverinsa + kysyi minua kolmanneksi :D Kyllä siellä töitä riittää..

7. elokuuta 2013 klo 23.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vauu hot! Ja hyvä et suhtaudut siihen noin rennosti, moni bloggaaja arastelis ja peittelis sitä. Vaik ei mitää syytä oo.. Just muodon takia hyvä ottaaa:)

7. elokuuta 2013 klo 23.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Että osaa ottaa päähän noi negatiiviset kommentit! Itse valmistuin lukiosta suht huonoilla arvosanoilla ja kaikki oletti että päädyn kaupan kassalle loppuelämäkseni (ei siinä mitää jos se on jonkun unelma mut ei henk. koht mun) ja kun ilmotin hakevani yliopistoon vielä yhdelle suomen suosituimmalle linjalle ni melkee naurettiin päin naamaa tyylillä "voi pikkulikka ei susta oo siihen". No nytpä alkaa syksyllä opiskelu just siellä minne halusinki! Anteeks tää romaani mut ärsyttää noi ihmiset jotka aina väkisin haluu pilata toisten unelmat!! Että tsemppiä paljon ja toivottavasti onnistuu :)

8. elokuuta 2013 klo 0.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oon asunu vuoden Madridissa ja voin sanoa että espanjan kielen oppii todella nopeasti paikan päällä! Mulla meni pari kk ni puhuin jo sujuvasti :) englannin voi unohtaa kokonaan... Toivottavasti sun unelmat toteutuu! Toi kuulostaa ihan realistiselta suunnitelmalta, ei kannata välittää katkerien kommenteista ;)

8. elokuuta 2013 klo 0.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun pitäiss valmistua ens talvena lukiosta ja amiksesta, tuntuu ettei oikein jaksaisi valmistua ihan vielä, venyttäisi kevääseen. Nyt kuitenkin varmistui että muutetaan parhaan kaverin kanssa pitämään välivuotta Thaimaahan niin on siinä motivaatiota. Ensi maaliskuussa koittaa lähtö maaailmalle.

Jos on nyt nuorena tilaisuus lähteä maailmalle kokeilemaan siipiään niin miksi ei? Opiskella ehtii ja töitä ehtii tekemään. Tietty saattaa olla välivuoden jälkeen vaikeaa aloittaa opiskelua, mutta sitä ehtii.
Täytyy saada tehdä sitä mikä tuntuu oikealta ja pääseehän sieltä ulkomailta kotiin. Ja asioilla on tapana järjestyä.

Tsemppiä sulle ja mulle!

8. elokuuta 2013 klo 1.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meinasitko ihan Suomessa käydä ottamassa? :) Oon ite miettiny että kävisin Tallinnassa ottamassa halvemman hinnan takia, mut jotenkin pelottaa et osaako ne tehdä siellä yhtä hyvin. :/

8. elokuuta 2013 klo 1.15  
Blogger Dahlia kirjoitti...

On pakko sanoa, että mielenkiintoisia kommentteja täällä anonyymeillä siitä, että pitää ensin lukea ammatti ja on turha haaveilla. Lähdin itse lukion jälkeen au pairiksi, ensin Englantiin tuttuun perheeseen jossa olin ollut jo kielikurssin jäljiltä edeltävät kesät hoitamassa lapsia. Sen jälkeen perheen mukana Saksaan vielä seuraavaksi vuodeksi. En ole päivääkään katunut sitä, että vietin kaksi vuotta kahdessa eri maassa oppien sujuvan englannin ja saksakin menee, nykyisin tosin vaikeammin kun en ole kielitaitoa pitänyt kunnolla yllä. Kielitaidon lisäksi nämä vuodet toivat mukanaan ystäviä jotka edelleen ovat rakkaita ja tärkeitä.

Sanovat nämä Anonyymit (jotka ilmeisesti eivät uskalla kommentoida omalla nimellään?) että pitää opiskella ja että ei kannata lähteä. Miksi ei? Itse voin 32-vuotinaana ja kaksi korkeakoulututkintoa välivuosieni jälkeen suoritettuani sanoa, että en kadu päivääkään niitä kahta vuotta. Nyt elämä siellä ruutujen takana vähän mittasuhteisiin. Ei kai sitä hittosoikoon kaikkien tarvitse olla putkessa jossa ainut ulkomaanmatka on ruotsinristeily tai viikko Lanzarottella tai Alanyassa itseään grillatessa. Putkessa jossa et ole mitään jos et ole naimisissa ja äiti parikymppisenä (ja kolmekymppisenä eronnut...). Ihmisiä on erilaisia ja minusta on vaan hyvä, jos ihminen seuraa omia unelmiaan!

Tsemppi! Täällä pidetään peukkuja tälle unelmalle!

8. elokuuta 2013 klo 7.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti sun haavees toteutuu, mutta kannattaa kyl aika tarkkaan miettiä asioita... Espanja on monelle, varmaa sulleki, tuttu lomapaikka mut on eriasia asua siellä. Varat tuskin riittää siihe et asut hotellissa tai kartanossa ja ne talot ei todellakaa oo ees suomen 50luvulla rakennettujen kerrostalojen tasolla. Plus kuten muutki tuolla päin espanjalaiset painaa duunii yötäpäivää eikä esim oo tessiä niinku suomessa. Tarjoilijan palkka on tyylii joitain prosentteja ravintolan myynnistä. Jos sulla on suhteita niin ei sekää aina auta, nimittäi et oo ainoo, kyl ne siel ottaa omat sukulaisensa töihin. Voisin kyl sanoo et englannil suunnillee pärjää ja asiat tulee selväks, mut ei oo paha jos osaa espanjaa... Oppiiha sitä sit siel koko ajan jos vaa viittii yrittää...

8. elokuuta 2013 klo 8.57  
Blogger Vilma kirjoitti...

Jotenkin niin naurettavia taas jotkut nää kommentit, "voivoi sua pikku naiivi tyttönen plaplapla".
Jos unelmoi tai suunnittelee tulevaisuuttaan, niin heti ollaan typeriä, pellejä, naiiveja ja tietämättömiä. Oikeasti se on mahtavaa, että viedään suomalaisia ja Suomea ulkomaille.

Silloin kun 2 vuotta sitten kerroin lähteväni ulkomaille opiskelemaan, niin sain juuri samanlaisia kommentteja, "mitä sä ny semmosia turhia, voivoi tyttörukka et tiedä mistää mitää" jne. Miettikää ny herrajestas miltä kuulostatte :DDD Vaikka sinä Mirja-Liisa Lavualta olet käynyt elämäsi reitin tyylillä lukio - amk - S-marketin myymälävastaava - naimisiin feat. Pentti-Antero - 6 lasta - punainen mökki ja perunamaa niin miten se on se ainoa oikea reitti meille KAIKILLE?

8. elokuuta 2013 klo 8.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ehk ruoka ja asuminen ei oo yht kallist ku suomessa mut siel on huonommat palkat ku tääl! Eli jos teet niille ns paskaduunii niin et oo siel rikas... Idiootti

8. elokuuta 2013 klo 9.00  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Se on kauppaOPISTO

8. elokuuta 2013 klo 10.24  
Blogger Fanni Katariina kirjoitti...

Jos sua kiinnostaa lukea millaista parikymppisen tytön on ollut muuttaa ja asua Espanjassa, niin käy lukemassa http://fannikatariina93.blogspot.com :) Sieltä löytyy varsinkin viime vuodelta ihan kaikenlaisia fiiliksiä koko ulkomailla asumisesta ja my thoughts-tagin alta löytää myös juttuja liittyen Espanjaan ja kaikkeen muuhunkin. Pakko mainostaa, kun mua ainakin kiinnostaa aina muiden kokemukset. :)

8. elokuuta 2013 klo 11.14  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

pidä unelmistas kiinni vaan! Oot niin reippaan olonen tyttö että kyllä sä siellä pärjäät:)

8. elokuuta 2013 klo 11.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oooii miten ihanan näkösiä kuvia ja ihanat suunnitelmat! :) ootan innolla jos tää toteutuu niin lisää espanja postauksia!;) oot kyl vaan niin kaunis ja ihana pari ootte <3

8. elokuuta 2013 klo 14.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mäkin olin miettiny että menisin vaihtoon jenkkeihin,ja kerroin kavereille ja ne lyttäs mun idean.:( en kuitenkaan antanut niiden murskata mun unelmaa vaan kohta lähen sitten vaihtoon enkä välittänyt kavereistani!!
että kannattaa vaan luottaa omaan unelmaan!(:

8. elokuuta 2013 klo 14.36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Silja oot täydellinen rakastan sun ulkonäköäs tekisin mitä vaan, jotta voisin olla sun näköises :)!! Sul on ihanat vaaleet hiukset, aivan upea kroppa haluun aivan samanlaisen!! :) Mikä rusketus siis aivan täydellinen mäki haluun!! :D :)) Noi shortsit on tosi kivat mistä ne on? :) Upee tatuointikin viel! :)
En kestä oot vaan täydellinen<3

8. elokuuta 2013 klo 15.28  
Blogger kickme kirjoitti...

oi ihana idea!
itsehän tuossa 1,5kk sitten ajattelin viikon Espanjan lomareissun jälkeen, että tännehän olisi ihan kiva muuttaa..Noh, nyt sitten maanantaina lento Malagaan ja paluulentoa ei ole ;) Se kävi nopeasti. Itse aloitan myös blogin kirjoittamisen tästä mun elämänmuutoksesta kun sinne pääsen!
Toivottavasti itsekin saat aikaiseksi lähteä ja ennenkaikkea suostuteltua Jyrin mukaan!
tsemppiä !

8. elokuuta 2013 klo 15.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos oot muutenki ns jäljessä kaikkien kymppiluokkien ja koulun lopetusten jälkeen, ja meinaat vielä pitää välivuoden ja lähteä espanjaan, voin sanoa että työnantajat tulevaisuudessa kun et enää blogin voimilla elä eivät katso tuota pitkittynyttä opiskelua hyvänä ideana. :)

8. elokuuta 2013 klo 15.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että nyt löytyi jotain, mikä tuntuu mieleiselle. Ja sitäpaitsi monille hahmottuu vasta välivuoden aikana, että mitä oikeasti myöhemmin haluaa elämällään tehdä ja opiskelukin tuntuu kivemmalle sen jälkeen. Espanja on ihana paikka ja ihmiset ovat niin mukavia, mutta itse espanjassa työskennelleenä voin sanoa, että ei se elämä siellä ole mitään luksusta. Arki sielläkin iskee päälle ja kuumuus alkaa vituttamaan, mutta olen varma, että sä olet tuollaisia asioita jo miettinytkin. En usko, että sä kirjoittaisit tuhansille ihmisille suunnitelmistasi, jos elelisit vain pilvilinnoissa, etkä ajattelisi tosiasioita (:. Ja sitäpaitsi ne hyvät puolet peittoaa ne huonommat jutut aivan 6-0, joten you go girl! <3 Kyllä sitten vanhempana ehtii lukea ihan tarpeeksi... ;)

8. elokuuta 2013 klo 16.14  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei lukion jälkeen kaikki portit ole avoinna jatko-opiskelupaikkoihin. Sulla pitää olla tosi hyvä todistus jotta pääsisit edes hakemaan monia opiskelupaikkoja ja moniin paikkoihin on niin kova tunku, että et hyvilläkään papereilla pääse. Joten onnea vaan hakuhommiin!

8. elokuuta 2013 klo 17.29  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tää aika naiivia munkin mielestä on.. ja viel enemmäm naurattaa nää "kyllä sä menestyt tosi hyvin vaikka et laittas tikkua ristiin sen eteen" -tsemppaajat. Herätkää:D kyllä se vaatii kovaa työtä..

8. elokuuta 2013 klo 17.42  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tämän on pakko olla vitsi? Ei kukaan "kehtaa" tosissaan päästää tämmösiä sammakoita suustaan. Eihän se nyt oo mikää ylpeydenaihe jos ei saa edes kouluja käytyy loppuu..

8. elokuuta 2013 klo 17.50  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

:DDD haha ihana!

8. elokuuta 2013 klo 18.01  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

No kyllähän lukion jälkeen on enemmän portteja avoinna kun pelkän amiksen jälkeen :D Se oli tässä se pointti, jonka nyt näytit totaallisesti missaavan...

8. elokuuta 2013 klo 18.04  
Anonymous Aahoo kirjoitti...

En halua kommentoida mitenkään sua vastaan Silja, mutta sattumalta just keväällä mun pääsykoeaineistossa (kasvatustieteet) käsitteli yks artikkeli sitä, kuinka Suomessa voi mennä mistä koulusta mihin kouluun tahansa :) Eli siis yhtälailla sieltä amiksesta on samat portit auki, saattaa vaan joutua näkemään enemmän vaivaa! Huonolla lukio- ja yo-todistuksella ei pääse yhtään helpommin sen pidemmälle kuin amistodistuksellakaan. (Ja vain siksi, että joku saattaa vetää tämän kortin esille, niin mistä koulusta mihin kouluun tahansa ei siis tarkoita esim. suoraa ala-asteelta yliopistoon :D tietysti ne koulut pitää käydä "järjestyksessä")

8. elokuuta 2013 klo 20.23  
Anonymous sanni kirjoitti...

"kuin tylsä perussuomalainen joka tyytyy olemaan koko ikänsä kaupan kassalla! :)"

Mun mielestä toi oli aika lyttäys-kommentti. Monet haluaa tehdä nimenomaan aspa-hommia, eikä siihenkään kaikilla riitä rahkeet. On myös paljon eroja siinä mitä kaikkee erilaisissa paikoissa kassan takana työskentelevät tekee sen lisäksi että lukee viivakoodeja ja hymyilee. Monet tekee vaan sitä liukuhihnahommaa, monilla siihen työhön kuuluu myös paljon muiden asioiden hallintaa ja vastuuta. Mä oon aspa just sellasessa yrityksessä jossa moni asiakkaat ylenkatsoo ja naamasta näkee että ne luulee että tällänen tytönhempukka ei osaa mitään. Pahoittelen jos tää vaikuttaa hyökkäävältä tekstiltä, mutta toi sun lause vaan osu liian lähelle itseäni. Eipä sillä että tietäisin kovin varmaksi mitä tulevaisuudeltani haluan, keväällä valmistuin ammattikoulusta enkä tiedä ollenkaan haluanko jo parin vuoden päästä takaisin koulun penkille.

Selvennätkö kantaasi, kiitos :)

Ps. Yhteiskunta ei toimi jos kaikki on korkeestikouluttautuneita. Pitkälle saa maailma muuttua ennen kuin esim. juuri asiakaspalvelijoita ei enää tarvittais :)

8. elokuuta 2013 klo 21.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olinkin tulossa pätemään todella huonosta talous/työtilanteesta mutta olitkin jo tietoinen. Pakko kuitenkin vielä sanoa, että työn saaminen on paikallisillekkin todella kiven alla (täällä asuvana tiedän tilanteen), joten ehkä kannattaa jotain työtä zoomailla etukäteen ettei käy niin, että maitojuna kutsuu ennen aikojaan. Tokihan on eksoottista muuttaa tylsästä Suomesta ulkomaille mutta kaikki ei aina ole niin helppoa miltä kuulostaa. Kahdessa eri maassa Suomen lisäksi asuneena (ja asuvana) oon oppinut arvostamaan kotimaata iiiiihan eri tavalla, vaikkakin en edelleenkään halua Suomessa koko elämääni asua. Mutta nää nyt on vaan näitä vanhemman väen horinoita, tietenkin pitää ottaa riskejä jos haluaa elämästään kaiken irti. Samanlainen haaveilija mäkin olen, ja oon edelleenkin. :-)

8. elokuuta 2013 klo 22.36  
Anonymous lepe kirjoitti...

En yleensä kommentoi negatiivisesti, mutta sanoit että on sulla aikaa etsiä sieltä töitä, tiedät työtilanteen ja ilmoitit että sulla on blogi mistä saa rahaa. Kuitenkin täällä erääseen kommenttiin vastasit, että kun menette Jyrin kanssa sitten Espanjaan, teillä on siellä suhteita ja teille on työpaikat valmiina. Jos teillä on työpaikat valmiina niin mihin sä vielä tarvitset sitten työtä lisää ja miksi et voinut jo postauksessa kertoa että työpaikat on VALMIINA teille molemmille? Olisi jäänyt paljon näitä typeriä kommentteja julkaisematta missä mainitaan huonosta työtilanteesta, koska eihän se sitten kosketa sua jos teillä on työpaikat jo valmiina kuten sanoit

9. elokuuta 2013 klo 0.49  
Blogger Silja Sundberg kirjoitti...

No eihän meille nyt samantien ole siellä duunia valmiina, kun ei edes tiedetä ajankohtaa millon oltais menossa.. :) Mutta siellä asuu perhettä jne. eli kyllä töitä heidän kauttaan saisi, jos se vaan olisi meille mieluisaa :)

9. elokuuta 2013 klo 1.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ovet voivat olla avoinna sekä lukiolaisille että amislaisille, mutta lukion käyminen tukee paremmin korkeakouluopiskelua ja näin ollen etenkin yliopisto tuntuu usein helpommalta lukiolaisille. :) toki aina löytyy poikkeuksia, mutta tuo on tuollainen aika yleistettävissä oleva juttu, tulee vastaan jahka pääset sinne ktk:hon.

9. elokuuta 2013 klo 9.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ootko ihan tosissasi? Etkö voisi rahaasi laittaa mihinkään turhempaan kun oot sinä kyseessä, turhuuden huippu.

9. elokuuta 2013 klo 9.32  
Blogger Nelli kirjoitti...

Nimenomaan asia on kuten Aahoo sanoi. Huomaa kyllä, kuinka keskenkasvuisia ja taantuneita ihmiset ovat. Ammattikoulusta on aivan yhtä suuri todennäköisyys päästä esimerkiksi yliopistoon. Jos yliopistoon on hakemassa kaksi aivan samantasoista opiskelijaa, toinen ammattikoulusta ja toinen lukiosta, ei ne automaattisesti lukiolaista sinne ota...

Mieluummin mä käyn amitsun, saan ammatin ja menen suoraan töihin miettimään mitä elämältä haluan kuin lukiosta päästyäni jään kotiin itkemään kun en päässytkään mihinkään mihin hain jatko-opiskelemaan.

9. elokuuta 2013 klo 11.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En kestä millasia sammakoita päästelet nykyään suustasi. Hieno homma hei et työpaikat valmiina, good for you. Oot saanu Jyrden avulla kämpät ja kaikki. Näin niiksi rehellisiksi veronmaksajiksi kasvetaan. Pappa betalar eikä päivääkään rehellistä työtä tehtynä. Onnea tulevaisuudelle :D

9. elokuuta 2013 klo 11.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tarkottaaks sun tatuointi 31.10.2010 ? Mikä merkitys sillä on sulle? :)

9. elokuuta 2013 klo 22.01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

jännä juttu ku yhtäkkiä puolet sun anoistas asuu espanjassa

10. elokuuta 2013 klo 1.51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

komppaaan !

10. elokuuta 2013 klo 20.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Siellä asuu perhettä". Annat ymmärtää, että siellä asuisi sunkin perhettä, vaikka kyseessä on Jyrin perhe!

10. elokuuta 2013 klo 20.56  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ano 1.51: sulla ei taida olla hyvä matikkapää?

10. elokuuta 2013 klo 20.57  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kummanko ottasit muutaman vuoden opiskelun jälkeen: ammatin vai yleissivistyksen? HAHHAHA. Kyllä se ammatti on aika kiva paketti siellä takataskussa, onpa se minkä tahansa alan ammatti ja yllättävää kyllä, mutta myös amiskassa sivistytään ja käydään samojen aineiden kursseja kuin lukiossa. ;)

11. elokuuta 2013 klo 18.38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lähes kaikki jotka mä tunnen ja on lukion käyny, meni kaupankassalle duuniin :D Eli ihan niinkun Siljakin = vaatekaupan kassalle. Ne jotka opiskelevat AMMATIN, pääsee oikeisiin töihin ja siitä vielä mihin vain jatko-opiskelemaan :)

12. elokuuta 2013 klo 19.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ns. isompia? en oo kuullutkaan että sellasia silareita saa mitkä ei isonna yhtää :D

12. elokuuta 2013 klo 19.10  
Blogger Iina kirjoitti...

Olen samaa mieltä fian kanssa, unelmia pitää olla! Eikä tuo kaivon rakentaminen Afrikkaan esimerkiksi ole mikään tuulesta temmattu mahdottomuus. Tiedän tytön, joka halusi perustaa päiväkodin keskelle Afrikkaa ja sen hän myös teki.

Espanjasta työn saaminen ei ole tällä talous- ja työllisyystilanteella helppoa, mutta se ei tarkoita sitä, että se olisi mahdotonta! Miksi aina pitäisi mennä siitä, missä aita on matalin? Mitä haittaa siitä on, jos haaveilee ja kurkottaa pilviin? Silloin unelmien toteutuksessa voi onnistua - toisin kuin ne, jotka eivät viitsi edes yrittää :)

13. elokuuta 2013 klo 18.20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ei oo ei :(

kunha spekuloin vaa, kaikesta tarvi vääntää kauheeta haloota

13. elokuuta 2013 klo 23.41  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Harmi ettet ehdi vastata enempää kommentteihin=[ ;););)

14. elokuuta 2013 klo 21.59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse asunut espanjassa 2 vuotta ja hyvin on töitä riittänyt hotellissa yms ihan ilman koulutustakin että ei sekään mikään mahdottomuus niinkun tämä yksi sun haaveilut lyttäsi. Mutta Espanjaa on kyllä hyvä osata ja työn ettiminen voi olla vaikeaakin kesäkaudella erityisesti jos ei espanjaa osaa vaikka englantiakin puhuisi. Ellei halua johonkin scandi kuppilaan esim...

15. elokuuta 2013 klo 0.16  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu